fbpx

Een bruiloft is natuurlijk ‘de dag van je leven’. Maar in de aanloop naar deze grote dag mag een goeie party niet ontbreken: het vrijgezellenfeest! Misschien niet het eerste waar je aan denkt in een 1,5 meter maatschappij maar er mag gelukkig al steeds meer. Met de meiden en gasten een dag – of langer – iets leuks doen, lekker gek, dansen, eten en drinken. De standaard kroegentocht en klassieke high tea zijn natuurlijk leuk, maar om jullie vrijgezellenfeest onvergetelijk te maken, hierbij 7 tips voor een fenomenale dag.

Tekst: Kylie Fletcher

  1. Voorbereiding

Het is een groot cliché, maar een goede voorbereiding is echt het halve werk. Als bruid(egom) organiseer je uiteraard je eigen vrijgezellenfeest niet zelf, maar dat betekent (zeker) niet dat de organisatie geen rekening met je mag houden. Ben jij de uitverkoren regelneef? Zorg dat je een paar dingen goed weet, voordat je begint met plannen en organiseren, zoals welke personen de bruid(egom) graag uitgenodigd ziet (en wie vooral niet), en of er misschien bepaalde activiteiten of plekken een absolute no-go zijn? Denk hierbij aan mensen met blessures en allergieën, maar ook aan dingen als hoogtevrees of dames die in verwachting zijn.

  1. Kosten 

Een bruiloft is natuurlijk geweldig, maar niet goedkoop. Niet alleen voor het toekomstige echtpaar, maar ook niet voor de gasten: van een nieuwe outfit tot huwelijkscadeau, een eventuele hotelovernachting, vervoer, bridal shower en het vrijgezellenfeest. Niet iedereen heeft dezelfde portemonnee of hetzelfde bedrag te besteden, dus zorg er van tevoren voor dat je als organisator goed weet wat de verwachtingen zijn van alle genodigden, je dit bespreekbaar maakt en overlegt. Dat scheelt tijdens het plannen, het feest zelf en veel gezeur achteraf.

  1. Eten 

Gastenlijst, voorkeuren, data en budget bekend? Dan kan het plannen beginnen! Hoe het programma voor het vrijgezellenfeest er ook uitziet, lekker eten kan natuurlijk niet ontbreken. Bij een dagprogramma zal dit waarschijnlijk twee keer voorkomen: lunch en diner. Gelukkig zijn er in Utrecht en omgeving een overvloed aan horecagelegenheden voor elk budget. Enkele voorbeelden van prachtige zaken waar je met een groep ideaal terecht kunt: Oudaen (lekker authentiek), PK Bar & Kitchen (eigentijds grandcafe), De Markt (Italiaans tafelen), De Roskam (kwalitatief hoogstaand eten net buiten Utrecht)  Fico (hoogstaand eten, gestyled en mogelijkheid tot private dining), Beers & Barrels (je eigen bier tappen), The Street Food Club (zeer insta waardig), Humphrey’s (ideaal meergangenmenu voor echt grote groepen) en The Seafood Bar (voor al het lekkers uit de zee). Ook de moeite waard om uit te zoeken: veel zaken hebben naast hun restaurant ook de mogelijkheid tot diners op locatie, met foodtrucks of trucks voor bijzondere drankjes. Een varken aan het spit geroosterd op een grote grill (bijvoorbeeld die van Grill’nSmoke) of een truck met verschillend speciaalbier (bijvoorbeeld die van Oudaen). Das best gaaf toch? Extra tip: reserveer tijdig, vooral als de groep uit meer dan 10 personen bestaat!

  1. Decadent bieren

Utrecht is bij uitstek de borrel stad van Nederland. Waar je ook van houdt, in ons stadsie (en omstreken) is echt voor ieder wat wils. Een (speciaal) biertje drinken kan natuurlijk in vrijwel elke horecagelegenheid, maar wat dacht je van een proeverij in een voormalige kerk? Ons enige echte Stadskasteel? Bij een heuse bierboutique? Of bij een van de Utrechtse bierbrouwers zelf? De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt zelfs lowkey kiezen voor een simpel biertje in combinatie met een balletje (gooien en eten) bij de Bowling. Proost!

  1. Wijnen, wijnen, wijnen!

Niet zo’n liefhebber van bier? Wijnen (wijnen, wijnen) kan Utrecht ook als de beste! Uiteraard kun je op veel plekken terecht voor een goed glas, maar wil je er een proeverij, sfeer en gezelligheid bij, dan kan dat onder andere bij een van de wijnbars die onze stad rijk is, zoals VinVin, Most, Ruby Rose, Lefebvre, Zies en Talud9. Heb je zelf een leuke locatie op het oog voor de proeverij (bijvoorbeeld in een boot varend over de Utrechtse grachten) kan dat ook: veel van de eerder genoemde zaken hebben ook de mogelijkheid tot een proeverij op locatie. Gewoon even naar vragen, vinden de ondernemers alleen maar leuk!

  1. Originaliteit duurt het langst 

Een vrijgezellenfeest’ is bij uitstek de gelegenheid om met je vrienden echt iets (te) tofs te doen. Een bijzondere workshop, iets engs, grappigs of juist zenuwslopend…Wat dacht je van een workshop vuurspuwen, sportief paaldansen of agressief schilderen? Een middagje kleiduifschieten, bijlen werpen, auto’s in elkaar trappen, cocktails maken, een lingerieparty houden (lingerie is het nieuwe Tupperware), ouderwets Jeu de Boules gooien, je eigen Silent Disco organiseren (à la De Parade) of karaoke ‘zingen’ in een Japanse Izakaya, overnachten in een hostel, zelf bier of gin maken of ouderwets ‘rond de tafel’ tijdens een potje Ping Pong? Verruim je blik (en grens misschien ook) en wie weet wat voor tofs jullie bedenken. Maar het belangrijkste: neem jezelf vooral niet al te serieus en bezorg de bruid(egom) in spe een onvergetelijke vrijgezellenfeest.