fbpx

Bruiloft zonder diner – maar wel eten, hoe doe je dat?

Het is een van die tradities waar menig bruidspaar het hoofd over breekt. Het diner. Maar zijn tradities niet om op z’n tijd gebroken te worden en helemaal eigen te maken? Waarom organiseren jullie geen bruiloft zonder traditioneel diner? Daarom 4 tips voor een bruiloft zonder diner – maar wel met eten. 

Tekst: Kylie Fletcher

  1. Kies voor een avond bruiloft zonder diner

Een dagvullend programma, inclusief lunch, borrel, receptie, diner en een feest is natuurlijk leuk, maar ook nogal aan de prijs en niet voor iedereen weggelegd. Kies je voor een avond-bruiloft, dan is een diner niet noodzakelijk. Maar aangezien de alcohol wel rijkelijk vloeit, zullen mensen trek krijgen. Zorg dus dat je je gasten alsnog iets kunt aanbieden. Een voorbeeld hiervan is een biertruck in combinatie met een BBQ – zowel in de winter als de zomer. Zo zorgen de mannen van Grill ‘n Smoke voor een lekkere-hap-garantie (en toffe ervaring), die ook nog eens op iedere locatie inzetbaar is. Liefhebbers van zoetigheid? Begin dan gewoon de avond met het aansnijden van de bruidstaart en ander lekkers!

  1. Kies voor een bruiloft zonder avondprogramma

Je kunt het uiteraard ook omdraaien en kiezen voor een ‘overdag’-bruiloft, zonder diner. Overdag kun je kiezen voor een brunch of lunch (overvolle schalen met broodjes, kleine bakjes soep, verse sapjes) of iets later op de dag een prachtige high tea (meer schalen met bitesize hapjes – inclusief zoetigheid en een ‘cheeky’ mimosa). Of skip de hele lunch en ga direct door naar de borrel, in de middag. Bitterbal of kaasstengel, iemand?

  1. Walking dinner

Geen zin om je hoofd te breken over ‘wie naast wie moet zitten’? Met een walking dinner is de ouderwetse tafelschikking verleden tijd. Bij een walking dinner lopen gasten niet alleen zelf langs tafels vol lekkers en zoeken iets uit; waar (en of) ze gaan zitten is ook eigen keus. In 2020 niet helemaal de bedoeling maar in 2021 hopelijk weer een goede optie! Wat voor lekkers er op de tafels ligt, is helemaal aan jullie. De makkelijkste gerechten voor een walking dinner zijn kleine gerechtjes: ‘fingerfood’. Denk hierbij aan (Spaanse) tapas. Of wees creatief en gooi er een thema in: Italiaans (denk mini pizza’s, lasagne en heerlijke charcuterie), Frans (veel kaas & vers stokbrood), Indonesisch (sateh, kleintjes bapao): je kunt het zo gek niet bedenken! In Utrecht zijn er naast prachtige trouwlocaties met spectaculair eten, ook veel horecazaken te vinden die op andere locaties koken en/of bezorgen. Hoe gaaf is het om hapjes geserveerd te krijgen van jullie favoriete restaurant? Gewoon even naar de mogelijkheden vragen.

  1. Een foodtruck op je bruiloft

In de koude wintermaanden moet je er misschien niet aan denken, maar ‘s zomers is het uiteraard festival-tijd. Als je gek bent op een ongedwongen sfeer, lekker in de buitenlucht dansen met een drankje binnen handbereik, dan is de festivalbruiloft zeker wat voor jullie. Dat betekent: foodtruck(s) inhuren voor jullie bruiloft! Voor jullie geen stijf 5-gangen menu, maar verse crêpes, steenoven pizza’s, een smoky-bbq, broodjes pulled chicken, Italiaans schepijs, sushi en gepofte aardappels in overvloed. Aan een lange tafel, shared dining op z’n Italiaans? Picknicktafels? Bohemian in zitzakken? De mogelijkheden zijn eindeloos!